Сімейний дім наповнений дітьми, спогадами та багатьма потенційними небезпеками пожежі. Допоможіть запобігти пожежам, дотримуючись належних запобіжних заходів. Зупиніть швидку ескалацію невеликих пожеж за допомогою вогнегасника. Вогнегасник — це не те, що ви просто купуєте і відкладаєте, поки він не знадобиться.

У сімейному будинку є багато аспектів, які слід враховувати під час планування пожежної безпеки та підготовки до можливого використання вогнегасників. Ознайомтеся з порадами щодо безпеки та процедурами, яких слід дотримуватися, щоб належним чином оснастити свій будинок усіма необхідними вогнегасниками.

 

1. Приміщення для вогнегасників чи вогнегасники для приміщень


У сімейному будинку є багато кімнат і багато місць, де може початися пожежа. Хоча кожній кімнаті не потрібен власний вогнегасник, деякі кімнати з підвищеним ризиком повинні бути обладнані ним.

Наприклад, кухня є обов’язковим місцем. Планування великих сімейних обідів і використання кількох приладів для приготування їжі створює багато тепла та можливих небезпек. Уникайте будь-яких потенційних проблем із вогнегасником, який знаходиться в кімнаті. 

Пральня є ще одним ідеальним місцем для вогнегасника через високу температуру та небезпеки, пов’язані з ворсом сушарки. Інші місця включають гараж або підвал біля печі або водонагрівача.

У деяких будинках ви можете встановити вогнегасник на зовнішній палубі будинку. У сімейному будинку ви можете приготувати великі страви на грилі або фритюрниці. Доступ до вогнегасника може допомогти в будь-якій надзвичайній ситуації.


Отже, основні місця встановлення вогнегасників:


- Кухня; 

- Пральня;

- Гараж;

- Підвал;

- Внутрішній двір (зона барбекю). 

 

2. Технічне обслуговування вогнегасників


Наявність вогнегасника вдома добре працює, лише якщо він працює правильно. З часом вогнегасники можуть  закупоритися або мати витік, що перешкоджає належній роботі вогнегасника.

Щоб переконатися, що ваші вогнегасники працюють правильно, розгляньте програму щорічного технічного обслуговування. Щорічна програма передбачає детальну перевірку, щоб забезпечити дотримання належних заходів безпеки. 

Перевірка вогнегасників:

- Маса вогнегасної речовини;

- Робочий стан клапана;

- Корозія корпусу;

Якщо виникають проблеми, вогнегасник буде замінено, і ви можете почуватися в безпеці, знаючи, що ваші пристрої будуть готові до експлуатації у разі пожежі.

 

3. Шафа для вогнегасника


В ідеалі хочеться мати легкодоступне місце для вогнегасника, але проблеми можуть виникнути з маленькими дітьми вдома. Допитливі діти можуть спробувати схопити вогнегасник або випробувати його, коли їм це не потрібно. 

Запобігайте небажаним контактам з вашим вогнегасником, встановивши скляну шафу на замок. Шафа не дозволяє людям потрапити всередину, але все одно забезпечує доступ у разі надзвичайної ситуації. У разі пожежі скло на шафі розбивається, тому вогнегасник має легкий доступ. Вам не потрібно тримати вогнегасник у недоступному для дитини місці, оскільки перенесення вогнегасника в інше місце може затягнути час, необхідний для ліквідації пожежі.

 

4. Навчання роботі з вогнегасником


Коли ваші діти стають старшими, вони можуть частіше залишатися вдома самі. Одне з правил, яких повинна дотримуватися дитина, залишаючись одна вдома, полягає в тому, щоб вона знала, як правильно користуватися вогнегасником. Уроки та тренінги можна отримати за допомогою практичного навчального курсу.

Курс навчить вашу дитину правильному навчанню з пожежної безпеки та способам ефективного використання вогнегасника. Ваша дитина не тільки навчиться, але й отримає шанс стріляти з вогнегасника в бік контрольованого вогню та навчиться найкращих способів гасити полум’я. 

Захистіть свою родину за допомогою наших професійних послуг 101.net.ua. Ми тут, щоб допомогти задовольнити всі ваші потреби та захистити ваш дім.