Вогнегасники для кухонь та приміщень для приготування їжі


Для кухні та приміщень, де готують їжу, рекомендується використовувати вогнегасники, які підходять для гасіння жирових пожеж (клас F) та загальнопромислових пожеж (клас A, B, C). Вогнегасники із класифікацією ABC або BC підходять для більшості кухонних пожеж, включаючи горіння жирів.

Вогнегасники класу F спеціально призначені для гасіння пожеж, що виникають під час смаження або приготування з використанням жирів. Вони містять речовину, здатну руйнувати поверхневе полум'я і діяти на рідини, що горять.

Для кухні часто рекомендується використовувати порошкові вогнегасники, оскільки вони ефективні проти різних класів пожеж і легко доступні. Однак, при використанні вогнегасника в кухонних умовах слід враховувати, що порошок може залишатися на поверхнях і вимагає ретельного збирання після застосування.