Пожбезпека для ОСББ

Забезпечення пожежної безпеки в багатоквартирних будинках є важливою задачею для ОСББ. Незважаючи на всі сучасні системи захисту, ризик виникнення пожежі залишається. Тому кожен мешканець будинку має бути обізнаний з основними правилами пожежної безпеки, а також знати, як діяти у разі надзвичайної ситуації.

Основні Правила Пожежної Безпеки

  1. Регулярні Перевірки Електромережі
    Необхідно регулярно проводити перевірку електромережі на наявність пошкоджень та замінювати зношені електроприлади. Електрична проводка повинна відповідати вимогам пожежної безпеки.

  2. Контроль за Газовим Обладнанням
    Газове обладнання повинно проходити регулярний технічний огляд. Особливу увагу слід приділяти стану газових труб і з’єднань, а також правильній експлуатації газових плит та колонок.

  3. Доступність Вогнегасників
    Вогнегасники повинні бути розміщені на кожному поверсі будинку та в місцях загального користування. Всі мешканці мають бути ознайомлені з їх розташуванням та вміти ними користуватись.

  4. Чистота Евакуаційних Шляхів
    Евакуаційні шляхи та виходи повинні бути вільними від перешкод. Забороняється захаращувати коридори, сходові клітки та інші шляхи евакуації меблями або іншими предметами.

  5. Системи Автоматичного Пожежогасіння та Оповіщення
    У багатоквартирних будинках бажано встановлювати системи автоматичного пожежогасіння та оповіщення про пожежу. Вони допоможуть швидко локалізувати осередок загоряння і врятувати життя людей.