Спецвзуття купити - обов'язок кожного роботодавця. Вона повинна відповідати стандартам галузі. Придбання якісних варіантів - захист від зайвих витрат, так як фірмові моделі служать довго, зберігаючи характеристики на весь експлуатаційний період.

Висота і конструкція верху визначає типи виробів: черевики, чоботи, туфлі і сандалі (спецвзуття річна), напівчеревики, напівчоботи, калоші, боти і т.п. Поширені матеріали підошви моделей: нітрил, поліуретан, ПВХ, термоеластопласт, гума.

3. Фетрові або валяні. Спецвзуття зимова з низькою теплопровідністю, призначена для персоналу, багато часу проводить на відкритому повітрі, в неопалюваних приміщеннях.

2. Гумові або ПВХ. Захищають від електроструму, хіміко-біологічних агресивних чинників. Повністю водонепроникні, але не дуже довговічні.

1. Шкіряні, з натурального або штучного матеріалу, з верхом із текстилю. Досить довговічні, міцні, що захищають від ударів і інших подібних впливів. Хороша будівельна взуття.

Робочі черевики та інші моделі ділять на 3 групи в залежності від матеріалів в основі:

Матеріали спецвзуття


Купити робоче взуття, зроблену за стандартом EN ISO 20345 потрібно, якщо актуальна захист від механічних чинників, характерних для роботи на промислових підприємствах. У неї укріплений подносок, стійкість до ударів до 200 Дж.

Сучасна робоча спецвзуття може відповідати одному з двох стандартів. Перший - EN ISO 20347: моделі без укріплених елементів, які не захищають від механічних впливів. Але при цьому у них масло-бензостойкий нескользящая підошва, вологостійка поверхня, антистатичні властивості, амортизована п'яткова область.

● біологічних факторів.

● хімічних речовин;

● електроструму;

● статичних навантажень;

● забруднень загального виробничого характеру;

● ковзання;

● температур (низьких або високих);

● механічних впливів;

Захисне взуття повинна відповідати певному набору характеристик. Точний їх перелік залежить від умов праці, а в цілому він включає захист від:

Характеристики та стандарти спецвзуття


Спецвзуття - обов'язкова частина екіпіровки представників більшості професій. Вона забезпечує комфорт і захищає від чинників, характерних для конкретних робочих умов. Якою має бути робоче взуття сучасного зразка?