Для того, щоб визначитися, який вогнегасник найкращий для дому, немає необхідності перелопачувати купу нормативної документації, ДСТУ та ТУ.

Щоб вибрати вогнегасник для дому, необхідно звернутися до Правил експлуатації вогнегасників, в яких чітко рекомендують вибрати один водний або водопінний з величиною заряду 5 або 6 кг, або один порошковий вогнегасник для будинку - ВП-2, ВП-3. 

Також ці Правила рекомендують додатково купити вогнегасник для дому - аерозольний, з одноразовим використанням (їх застосовують для гасіння пожеж, що виникають при горінні речовин, пов'язаних з приготуванням їжі - жири рослинного та тваринного приготування).

Якщо підбирати вогнегасники для дерев'яної оселі – вибір слід зупинити на порошкових вогнегасниках з величиною заряду 5, 6 кг (ВП-5, ВП-6). Їх слід вибирати, якщо потрібний вогнегасник для лазні.

У житловому будинку можливе загоряння не лише дерева, паперу чи жирів, а й побутових електричних приладів. Це інший клас пожежі та інший тип - вуглекислотний вогнегасник для будинку, який відрізняється від попередніх типом речовини, що гасить. Згідно з Правилами, на кожні 20 кв.м., де є електроприлади – ноутбуки, телевізори, мікрохвильові печі, тіни тощо, необхідно вуглекислотний вогнегасник для будинку купити з величиною заряду 2 кг (маркування ВВК-2).

Щоб не помилитися з вибором – як вибрати вогнегасник для дому , необхідно все ж таки вибрати кілька для кожного класу пожежі – порошковий, аерозольний, вуглекислотний вогнегасники, які забезпечать всебічну безпеку житлового будинку.